За нас

KRYOLAN е световен лидер в производството на професионален грим, обслужващ нуждите на театъра, филмовата и телевизионна индустрия в световен мащаб в продължение на повече от 60 години.

Екипът на KRYOLAN е посветил своите усилия и работа на професионалистите с особено високи и понякога - специални изисквания, независимо дали става въпрос за театралната сцена, филмови или телевизионни продукции, фейсарт и бодиарт.

В централата на компанията, която се намира в Берлин, Германия, нашите учени ежендневно работят върху създаването на нови продукти, търсейки новаторски решения за използване на натурални, природни съставки с акцент върху предпазващите кожата характеристики.

Със своя над 60 годишен опит KRYOLAN най-добре познава нуждите на високо квалифицираните гримьори работещи в театралната, филмовата и забавната индустрия.

Изключително успешна е нашата камуфлажна серия гримове състояща се от DERMACOLOR и DERMACOLOR Light. Te се използват широко както за ежедневни нужди така и от медицинските специалисти. Друга интересна продуктова линия са гримовете ни за деца - серията FunFaze, включваща Парти гримове, Хелуин гримове, клоуни, чудовища, животни и др.

Наличността на гримове е от изключително значение за професионалния гримьор. Продуктите на KRYOLAN могат да се намерят почти навсякаде. KRYOLAN е глобална марка за професионален грим и се предлага от нашите партньори по целия свят.

Нашата гама от над 14 000 продукта покрива всички нужди, които един професионален гримьор би могъл да има:

 • Различни видове фон дьо тен за театър, кино и телевизия
 • Фон дьо тен за фотографията и модната индустрия
 • Коректори
 • Феноменален диапазон от червила
 • Удивителен брой цветове очни сенки
 • Пудри за всякакви нужди
 • Почистващи средсва

Произвеждаме също така и голям диапазон специални ефекти (Special F/X), като:

 • Изкуствена кръв
 • Материали за дизайн на белези
 • Три-измерни (3D) ефекти
 • Материали за промяна на кожата
 • Състаряващи ефекти
 • Гореща и студена пяна
 • Спрей
 • Временна боя за коса

В нашето представителство в София, което е основано през 1989 г. можете да намерите пълната гама от продукти KRYOLAN. Имаме гримове, за които дори не подозирате!

Дългогодишната устойчивост на цветовете, каквато имат нашите продукти, не винаги се постига лесно.

Пигментите, които KRYOLAN закупува от Германия, Англия, Франция, САЩ, не винаги имат идентична интензивност. Това може да доведе до цветова неустойчивост и вариабилност в крайния продукт. В допълнение, промените в законодателствата на различните страни могат да наложат подмяната на "изпитани и доказани" вече цветове с други. В следствие на такива фактори се ревизират безброй формулировки и не винаги е възможно точно да се пресъздаде желаният нюанс, което очаква нашият клиент.

KRYOLAN съзнава трудностите, които подобни фактори създадават за професионалния гримьор.

За да гарантира постоянсвото на палитрите си KRYOLAN използва висши научни технологии в своите лаборатории, каквито много рядко се прилагат за целите на козметиката. Днес, в KRYOLAN сенките и цветовете се контролират с фотоспектрометър - прибор, който измерва вариантите на цветовете с най-висока прецизност. Получените резултати се анализират със софтуеър, специално създаден за тази цел.

Добрата покривност е всеобщо изискване към театралния грим. Това качество на грима позволява да се използва минимално количество от него, нанасяйки максимално тънък слой. KRYOLAN задоволява и това изискване, като използва висок процент, изключително фини, базови пигменти. Освен 8 преработвателни завода, 2 завода за пудри и завод за колоидиl, производствения отдел на KRYOLAN изпозва и последно поколение технологии на микронизация.

Безвредност и надеждност в нашата професия означава: качество, гарантирано от самите продукти.

Следвайки тази максима KRYOLAN е спечелила високоуважавана, международна репутация и ние високо ценим доверието, което нашите клиентите, съвсем резонно ни дават.

Професионални гримове Криолан