Начало Медия Hовини Семинар с Джос Брандс

Семинар с Джос Брандс

Jos Brands Workshop

Млади ентусиазирани творци на бодипейнтинг на работен семинар с Джос Брандс


Двудневният бодипейнтинг уъркшоп, проведен под ръководстеото на Джос Брандс беше изпълнен с много ентусиазъм и емоции. Семинарът се проведе в град Вормс, Германия. Вормс е известен със своите исторически личности - Мартин Лутър и Нибелунг. Общо 25 ученици и студенти на възраст между 16 и 21 години взеха участие в първия работен семинар от този вид спонсориран от KRYOLAN. Младите участници бяха членове на театралната трупа "Нибе-лунг Хорде", взела годишната награда на Канал 2 на немската телевизия (ZDF). Ръководител на трупата съставена от млада генерация артисти е социалният педагог Астрид Перл-Хааг.

Някои задача бяха много интересни, но и трудни. Платното за рисуване не беше от канава, а жив модел - актьор, който не трябваше да помръдва часове наред. Тази задача се оказа истинско предизвикателство за участниците, за пръв път надничащи в света на изкуството бодипейнтинг.

Темата на семинара - "Магическа качулка" бе вдъхновена от историята и е препратка към Nibelum-genlied, който разказва как благодарение на една магическа качулка, Зигфрид е успял да помогне на Крал Гюнтер, без да бъде разпознат. Младите творци създадоха собствени фонове разчитайки единствено на въобръжението си. В стремежа си да бъдат уникални, те умело и много находчиво изпозваха постери, хартия, рисуван текстил, дори - килими! По удивителен начин беше интегрирано в творбите дори логото на "Нибе-лунг Хорде" - като Поп Арт и като хамелеон.

Една от поставените задачи по време на семинара беше да се изрисува модела по такъв начин, че да се слее напулно с фона. Благодарение на невероятния талант и опит на експерта по грим и бодипейнтинг Джос Брандс, неговите нови ученици не само се забавляваха докато творяха, но също така и успяха да постигнат забелижителни резултати единствено с помощта на конвенционални и въздушни четки (еърбръш).

С чудесни впечатления от семинара и от самите участници остана и Джос Брандс, който сподели с организаторите от KRYOLAN: "Наистина е невероятно колко много постигнаха тези млади хора за толкова кратко време и при това - без никаква предварителна подготовка. Това бяха техните първи стъпки в света на бидипейнтинга. Повечето от тях не бяха се докосвали до въздушна четка през живота си. Мнозина от тях споделиха, че биха желали да се занимават с бодипейнтинг и в бъдеще."

Семинар с Джос Брандс

Чрез този семинар KRYOLAN даде първоначален тласък и умения на групата млади таланти от "Нибе-лунг Хорде" и подсигури творческите им пориви с приказни цветове, достойни за легендарния патрон на трупата им.

© Heide Kuhn-Winkler